תע"א
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
|
12355-08
08/11/2010
|
בפני השופט:
אהובה עציון
|
- נגד - |
התובע:
אבן ברי עדנאן ע"י ב"כ עו"ד אבן ברי שחדה
|
הנתבע:
דגנית עין בר (ניהול) בע"מ ע"י ב"כ עו"ד אורלי לייבו
|
פסק-דין |
פסק דין
1. לפנינו תביעה לתשלום פיצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת שהגיש התובע כנגד הנתבעת.
2. רקע עובדתי:
א. התובע הועסק במאפיית דגנית עין בר (להלן:"המאפיה") מיום 31/8/99 ועד יום 24/12/07.
ב. התובע פוטר על אתר בטענה כי גנב לחמים מהמאפיה.
3. במסגרת כתב בתביעה עתר התובע לתשלום פדיון חופשה בהמשך, מסגרת תצהירו וסיכומיו חזר בו מהתביעה בנדון ומשכך איננו נדרשים אליה.
בדיון שהתקיים בפנינו העיד התובע כשמטעם המאפיה העידו מר מנחם אוברקוביץ המשמש כמנכ"ל (להלן:"אוברקוביץ") וכן מר אנזור גולנד, מנכ"ל חברת "קונדור בטחון" המספקת שירותי שמירה למאפיה (להלן:"גולנד").
להלן נפרש טענות הצדדים בהרחבה.
4. טענות התובע:
א. על יחסי העבודה בין הצדדים חל ההסכם הקיבוצי בענף האפיה.
ב. שכרו החודשי של התובע עמד על סך של 7,000 ₪.
ג. התובע זכאי לפיצויי פיטורים בסך 51,100 ₪ ולדמי הודעה מוקדמת בסך 7,000 ₪.
5. טענות הנתבעת:
א. הנתבעת היא חברת ניהול המחזיקה בין היתר ב2% ממאפיית דגנית עין בר תעשיות מזון ואפיה שותפות מוגבלת, אשר העסיקה את התובע ומשכך לא התקיימו יחסי עובד מעביד בינו ובין הנתבעת.
ב. שכרו של התובע עמד על סך של 4,760 ₪ ברוטו.
ג. בתקופה האחרונה לעבודתו, התעורר חשד כי התובע לא דיווח על החזרות מוצרים כנדרש וכי נוטל המוצרים לעצמו. התובע נקרא לשיחת אזהרה אולם התראות מעסיקתו לא הועילו. המאפיה פנתה לאחראי על האבטחה במפעל ובקשה כי יעקוב אחר התובע, במסגרת מעקב נמצא, כי התובע לוקח סחורה רבה ללא רשות.
ד. התובע פוטר מעבודתו על אתר ביום 24/12/07 ולאור מעשיו, אינו זכאי לפיצויי פיטורים ולדמי הודעה מוקדמת.
דיון והכרעה:
6. בפתח הדברים נציין כי הגענו לכלל הכרעה לפיה דין התביעה להידחות להלן נפרש החלטתנו.
7. יריבות: